Gnocchi uit de oven


Alles op de bakplaat gooien en even wachten – makkelijker wordt het bijna niet!

Ingrediënten (2 pers):
1 pakje gnocchi
500 gram cherrytomaten (of andere kleine tomaatjes)
1 grote rode ui
4 tenen knoflook
4 el olijfolie
1 el citroensap
zout & peper
Rucola (of andere pittige sla)

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden
  2. Snijd de rode rui in halve ringen. Doe dit samen in een kom met de gnocchi en tomaten. Besprenkel met 2 el olijfolie (of een beetje meer), zout en peper.
  3. Gooi dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg de knoflooktenen, met schil, vooraan de bakplaat. Schuif dit alles zo’n 25 á 30 minuten in de oven. Keer halverwege een keer. Het is klaar als de gnocchi bruint.
  4. Haal 5 minuten voor de gnocchi klaar is, de tenen knoflook uit de oven. Verwijder de schil en meng dit met de rest van de olijfolie en citroensap, en nog wat meer zout en peper. Verdeel deze dressing over het gnocchi mengsel.
  5. Serveer met rucola. Eet smakelijk!


Plaats een reactie