Teriyaki udon noodles


Hoe dikker de noedels, hoe lekkerder.

Ingrediënten (2 pers):
180 gram udon noodles
200 gram tofu
250 gram champignons
1 rode paprika
1/2 courgette
Blik minimaisjes
2 cm verse gember
6 el sojasaus
2 el suiker
1 tl sambal
1 tl maizena
1,5 el (kokos)olie

  1. Pers de tofu. Zelf gooi ik s’ochtends de tofu in een tofupers zodat hij goed droog in s’avonds.
  2. Kook de udon noodles volgens de aanwijzingen van de verpakking. Vergeet niet na het koken af te spoelen met wat koud water.
  3. Snijd ondertussen de tofu in blokjes en besprenkel met zo’n 2 el sojasaus. Zorg ervoor dat alle blokjes wat gemarineerd zijn.
  4. Verhit olie in een grote wokpan en bak de blokjes tofu, zonder teveel te om te scheppen, hier zo’n 5-6 minuten tot ze beginnen te bruinen.
  5. Snijd terwijl de tofu in de pan zit, de paprika en courgette in blokjes en de champignons in plakjes.
  6. Voeg deze aan de wok, en bak samen zo’n 5 minuten, tot de groenten net een beetje zacht worden. Voeg daarna de minimais, in stukjes gesneden, toe aan de pan en bak deze nog zo’n 1-2 minuten mee.
  7. Maak, terwijl de groenten bakken, de teriyaki saus in een losse sauspan. Schil en rasp de gember. Verhit een theelepel olie in de pan en bak de gember op medium vuur zo’n 2-3 minuten. Voeg daarna de rest van de sojasaus, suiker en sambal toe. Roer goed door. Bak dit ook zo’n 2-3 minuten.
  8. Maak een maizena papje door 1 tl maizena aan te mengen met 50 ml water. Roer goed zodat de klontjes eruit gaan. Voeg dit toe aan de teriyaki saus en roer goed door.
  9. De maizena zorgt ervoor dat de saus indikt. Zodra dit begint te gebeuren (1-2 minuutjes), giet je de saus in de wokpan, en voeg je ook de noedels toe. Schep het geheel goed door, en laat de saus nog iets verder indikken. Serveer met sesamzaadjes.

Plaats een reactie