Vegan sushi bowl


Ik heb sinds ik vegan eet nog steeds sushi-cravings. Deze bowl stilt deze! Ik vind zelf de nori een belangrijke toevoeging voor die ‘vissige’ smaak, maar als je daar juist niet van houdt kun je het ook achterwege laten.

Ingrediënten (2 pers):
Sushi-ish rijst:
180 gram witte rijst (Kan sushi-rijst zijn, maar bijv ook gewoon basmati)
2 el rijstazijn
1/2 tl zout
1 tl suiker

Bowl vulling:
200 gram tofu
3 el Japanse sojasaus
1 el sriracha
1 el olie (zonnebloem, kokos, oid)
1 el maizena
1 blikje edamame boontjes
1/2 komkommer
1 mango
1 avocado
100 gram wortel
2 nori vellen

Sushi mayo:
4 el Rema mayolijn (of andere vegan mayo)
2 el sriracha
1 el suikerstroop

  1. Maak de rijst door de volgens de aanwijzingen van de verpakking te koken (in plain water dus).
  2. Meng de azijn, zout & suiker goed door elkaar. Roer het daarna door de rijst heen. Niet genoeg smaak? Voeg dan extra toe.
  3. Snijd de tofu in blokjes, besprenkel met sojasaus en sriracha en zorg dat alles goed bedekt is. Bestrooi met maizena.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de tofu crispy in zo’n 6-8 minuten op middenhoog vuur. Geef de tofu de kans op te bruinen door niet te vaak te keren.
  5. Bereid ondertussen de groenten: Giet de edamame boontjes af. Snijd de mango in blokjes (zoek evt. even op internet how-to-mango). Snijd de komkommer doormidden, verwijder het vruchtvlees en snijd in halve partjes. Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd de avocado in blokjes. Scheur de nori in stukjes.
  6. Maak de saus door de ingrediënten door elkaar te mengen. Je kunt eventueel naar de smaak de verhouding nog wat aanpassen.
  7. Maak de bowls door te starten met de rijst, plaats hierboven op alle groenten, tofu en nori en top af met lekker veel saus. Eet smakelijk!

Plaats een reactie